Säännöt

Säännöt ja ohjeet

Kävelykilometrikisa on sekä yksilöiden että työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen, harrastusporukoiden, ystäväporukoiden tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään ja/tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa tai oman joukkueensa saldoa. 

Minuuttikisaan ei ilmoittauduta erikseen vaan kaikki osallistujat voivat kirjata halutessaan järjestelmään kilometrien rinnalla myös aikaa. Yksilökisaaja voi kirjata joko minuutteja tai kilometrejä tai molempia. Joukkueen kesken voi toki sopia, kirjataanko molempia.

Joukkueet näkyvät minuuttikisan puolella sitä mukaa, kun joukkueesta vähintään yksi jäsen on kirjannut järjestelmään minuutteja. Joukkueen koko määräytyy aktiivisten kävelijöiden mukaan (kummassakin kisassa erikseen - 20 hengen kilometrikisajoukkue voi näkyä minuuttikisassa 7 hengen joukkueella, jos vain 7 kävelijää joukkueesta kirjaa aikaa).

Myös yksilösarjassa kisaavien tulee luoda oma yhden hengen joukkueensa, eli käytännössä he kilpailevat muita yhden hengen joukkueita vastaan. Tämä johtuu siitä, että kilometrikisan koodi ja statistiikkalaskennat perustuvat joukkueisiin.

Vähintään kahden hengen joukkueet ovat mukana ensin parisarjassa. Kun joukkueessa on vähintään 3 osallistujaa, se siirtyy piensarjan puolelle. Kun joukkueessa on vähintään 25 aktiivista osallistujaa, se siirtyy automaattisesti suursarjan puolelle.

Kuntasarjassa kisaavat kunnat. Kuntasarjaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen: jokainen kävelijä, joka on tallentanut tiedon omasta kotikunnastaan omiin tietoihinsa, alkaa automaattisesti kartuttaa myös oman kuntansa kilometrisaldoa. Tulokset saadaan jakamalla kunnan yhteenlasketut kilometrit kunnan asukasluvulla.

Kävelykilometrikisassa kävellään kisan aukioloaikana niin paljon kuin mahdollista. Mukaan voi ilmoittautua koko kisan ajan ja kilometrit voi kirjata myös takautuvasti. Mukaan hyväksytään kaikki kisan aikana ulkona kävellyt kilometrit ja minuutit. Kilometrikisan suoritukset pitää kävellä kisan hengen mukaisesti ulkona - esimerkiksi sisällä työpäivän aikana kertyneitä askelia tai kävely- tai juoksumatolla käveltyjä kilometrejä tai minuutteja ei hyväksytä.

Voittaja on se, jolla on eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja kanssakilpailijoihinsa verrattuna. Voittajajoukkue on se, jolla kisan päätyttyä on eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden.

Sarjat, joiden parhaat palkitaan, ovat:

HSL-kavely68

On hyvä muistaa, että tämä on leikkimielinen kisailu, jonka päätarkoitus on innostaa ihmisiä kävelemään. Palkinnot ovat vain pieni kannustin, tärkeintä on itse kävelystä saatava hyöty. Kunkin osallistujan itse merkkaamat kilometrit ja minuutit perustuvat rehtiin kilpailuhenkeen ja kanssakilpailijoiden arvostukseen.

Ohjeet joukkueen perustajalle eli kapteenille

Ohjeet kävelijälle

Kävely