Kisakeskustelu

« Etusivulle

Kirjoita kommentti

» Kirjaudu sisään kommentoidaksesi
T100 kirjoitti 01.11.2021 15:19:
Hieno kisa käytiin. Oli ennätysmäärä joukkueita ja kilometrejä patikoitiin jopa 8 kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Maapallo kierrettiin ainakin 95 kertaa.
Kiitos HSL ja Traficom, jotka olivat tämän vuoden kävelykisan organisoijat. Tahko Pihkala -seura kiittää yhteistyöstä!
Toivottavasti myös ensi suvena kävellään, mutta nyt väliaikana hiihdetään.
Parhaan kävelykunnan mahtava pokaali jaetaan keskiviikkona 3.11. Enonkosken kunnalle. Torilla tavataan!
PIPSA7 kirjoitti 01.11.2021 10:10:
Kiitos kisasta! Tämä oli ihan mahtavaa. Kuten alla on todettu, kannusti kävelemään aina vähän aiottua enemmän. Esim. viime lauantaina lähdin lenkille, laitoin luurit korville ja radion päälle ja sieltä oli juuri alkamassa listaohjelma. Päätin että kävelen niin kauan että saan 20 kappaleen listan kuunneltua. Ja kilometrejä siinä ehti kertyä 10.
Koskas taas kisaillaan?
HSL Ylläpito kirjoitti 01.11.2021 08:20:
Kiitos kaikki kävelijät, kun olitte mukana kisailemassa! Oikein mukava kuulla, että kisa kannusti liikkumaan enemmän. Kävellä kannattaa jatkossakin, myös vaikka pysäkille tai asemalle. Varsinainen kisa on siis päättynyt, mutta ehdit kirjata lokakuun suorituksesi vielä huomisen 2.11. aikana, jonka jälkeen kirjausmahdollisuus suljetaan.
A-J kirjoitti 31.10.2021 23:44:
Se on siinä. Olipa mukava seurailla, kuinka paljon tulee käveltyä. Ja kyllä tämä kannusti tekemään vähän pidempiä kävelyitä.
MallaA kirjoitti 31.10.2021 20:16:
Kiitos kisasta. Kannusti liikkumaan enemmän.
HSL Ylläpito kirjoitti 29.10.2021 08:53:
Hei taas Mokkeli, palaan huomioosi minuuttisarjan kovasta nousijasta. Kyseessä oli tapaus, jossa yksi joukkueen jäsen oli kirjannut useiden ihmisten kävelysuorituksia. Näin ei voi tehdä, koska se vääristää kisan tuloslaskennan. Tämän vuoksi joukkueen tulokset jouduttiin valitettavasti hylkäämään ja poistamaan joukkue kisasta. Sääntöjen noudattaminen on tärkeää, jotta kisaa käydään reilusti. - Poistetulle joukkueelle tiedoksi: tämä ei kuitenkaan poista sitä hyvää, mitä kävely ja ulkoilu on teille antanut!
HSL Ylläpito kirjoitti 29.10.2021 08:44:
Hei koivma, kirjauskalenterissa on koko kisan ajan ollut niin, että näkyvillä on vain edelliset ja kuluva päivä. Eli eilen 28.10. kalenterissa näkyi kyseinen päivä ja sitä edeltävät päivät. Tänään näkyy taas jo tämä kuluva päivä, eli 29.10. Kilometrejä ei ole tarkoitus kirjata etukäteen. :-)
koivma kirjoitti 28.10.2021 21:56:
Heippa ylläpito!
Kisa on käynnissä 1.5.-31.10.2021 välisen ajan, mutta minun kirjausmahdollisuudet päättyvät 28.10.2021. Onko minulla joku bugi systeemissä vai kuuluuko se mennä niin? :)
HSL Ylläpito kirjoitti 26.10.2021 08:52:
Kiitos Eltsu55, kun olet ollut mukana kisaamassa ja esimerkilläsi kannustat muitakin. Elämäntilanteet ja kävelyn mahdollisuudet vaihtelevat meillä itse kullakin. Jos aikaa on, sen voisi käyttää paljon huonomminkin kuin kävellen. :-)
HSL Ylläpito kirjoitti 26.10.2021 08:46:
Hei Mokkeli, tutkitaan, mistä kyse. Olen yhteydessä ko. joukkueeseen.
Eltsu55 kirjoitti 25.10.2021 17:12:
Kiitokset kisasta! Olemme loppusuoralla. Pyydän anteeksi, jos kommenteillani pahoitin kenenkään mieliä parisen kuukautta sitten!
Terveys ja kunto riittivät loppuun asti. Painokin tippui 76:sta 68:aan. Sain otettua liki 2000 kuvaa kävelyni aikana luonnosta ja rakennuksista kävelyreittieni varrelta. Kävely poiki mulle uuden harrastuksen. Tein eilen ensimmäisen blogini ja tänään toisen. Aion jatkaa ja kirjoittaa lisää. Asun Järvenpäässä ja tämä kaupunki tuli kuluttua melko tarkkaan. Me olemme Suomen 7. pienin kunta. Väkeä täällä on 45000, joten väentiheys on suuri. Olemme neljäs tässä tilastossa. Jos kaupunkimme olisi neliön muotoinen, niin yksi sivu olisi noin 6,3 km. Niin pienessä kaupungissa tallailin suurimman osan kilometreistä. Meillä on melko kivoja kävelyreittivaihtoehtoja.
Toivotan teitä kanssakilpailijoita kurkistamaan blogiani. Sen kautta käyn vielä jonkin aikaa tätä kävelykisaa lävitse kuvienkin avulla. Kaikkea hyvää teille ja myös kävelykisan järjestäjille! Puoli vuotta oli ehkä liian pitkä aika kisailuun. Minä tietenkin hyödyin siitä, kun olen terveenä saanut eläkkeelle jäädä muutama vuosi sitten. Töissä kävijöillä on mahdotonta repiä aikaa kävelyyn, kuten minulla.
Blogini löytyy: arppa53.blogspot.com
Terveisin Jäken tallaaja eli Arimo Manninen Järvenpäästä
Mokkeli kirjoitti 25.10.2021 10:23:
Hei Ylläpito.
Lauantaina 23.10.2021 piensarjan minuuttikisaan liittyi uusi "haamu" joukkue Savosta vain 8 päivää ennen kisan loppua. Ko joukkueen tulos oli saman tien niin suuri, ettei muilla joukkueilla ole edes teoreettisia mahdollisuuksia saavuttaa sitä kisan kuluessa. Onko tämä kisan periaatteiden mukaista, ettei oikeaa kilpailua voitosta tarvitse sallia muille joukkueille ?
HSL Ylläpito kirjoitti 25.10.2021 10:22:
Kävelykilometrikisan viimeistä viikkoa viedään: kisa päättyy 31.10. Huolehdithan, että kirjaat lokakuun kilometrisi viimeistään 2.11., jonka jälkeen kirjausmahdollisuus suljetaan.
Huippis kirjoitti 20.10.2021 14:53:
Ai tuo olikin jo selvitetty :Hei. Kiitos aktiivisesta keskustelusta. Jäken tallaajat oli oma-aloitteisesti adminiin yhteydessä ja katsoimme kuvakaappaukset Polar Flow:sta. Hurjia tuloksia ihan todistetusti.

Mukavaa alkukesää kaikille. Ystävällisin terveisin, Joona / HSL
Huippis kirjoitti 20.10.2021 14:46:
Yksilösarjan johtava näköjään kävellyt yli 5900 km / 168 vrk? Tuntuu aika mahdottomalta kävellä keskimäärin 35 km / vrk.
HSL Ylläpito kirjoitti 03.09.2021 12:46:
Kiitos havainnostasi kanpel. Olin yhteydessä kyseisen joukkueen kapteeniin. Väärinkäsityksestä oli kyse ja Helsinki-Nuorgam on poistettu yksilösarjasta.
kanpel kirjoitti 02.09.2021 16:40:
Hei,

Pikkaisen selvennystä sääntöihin toivoisin ylläpidolta...

Yksilösarjan on pompannut nimmari "Helsinki - Nuorgam". Kyseessä näyttää olevan 19 henkilön joukkue. Siis eikö yksilösarja olekkaan nimensä mukainen, yksittäisten kisaajien sarja?

Itse en tuohon sarjaan hoksannut ilmoittautua mutta mielenkiinnolla seuraan tilanteiden kehittymistä myös siellä.
HSL Ylläpito kirjoitti 30.08.2021 12:03:
Kisassa on kävelty neljän kuukauden aikana jo reippaasti yli 2,6 miljoonaa kilometriä, hyvä kaikki kävelijät! Eiköhän oteta loppukiri, kun kisaa on jäljellä vielä kaksi kuukautta. Syksy sopii kävelemiseen erinomaisesti, ei ole liian kuuma ja samalla voi havainnoida vuodenajan vaihtumista ja ruskan värjäämää luontoa. Muistattehan laittaa liikenteessä heijastimet heilumaan, kun hämärällä tai pimeässä liikutte!
HSL Ylläpito kirjoitti 04.08.2021 08:26:
Hei Zaltzu, Kävelykilometrikisassa saa kirjata kaikki ulkona kävellyt kilometrit, huolimatta niiden tarkoitusperästä. Perustimme Kävelykilometrikisan aikanaan muunmuassa siksi, että halusimme kannustaa ihmisiä kävelemään myös ihan arkisilla matkoilla, esimerkiksi töihin, kauppaan tai muille asioille - ja kävelyähän kertyy myös osana joukkoliikennematkaa, kun asemat ja pysäkit eivät yleensä löydy ihan vierestä.
Kaikki kävellen suoritetut kilometrit eivät tietenkään korvaa autoilua. Hiilidioksidilaskelmalla haluamme kuitenkin korostaa, että kävely on autoilua selvästi vähäpäästöisempää: kävely on toki erinomainen liikuntamuoto, mutta lisäksi se on ympäristöystävällinen kulkumuoto.
Hyvää kisan jatkoa kaikille!
Zaltzu kirjoitti 03.08.2021 08:38:
Jännää, että kävelykilometrikisassa tuloksissa näytetään ”säästyneet” CO2:t. Kuintenkin esim. itse merkaan vain kilometrit, joita harrastusmielessä kävelen eli en missään nimessä olisi käyttänyt autoa, bussia, ratikkaa, polkupyörää, potkukelkkaa tms välinettä ko matkan suorittamiseen. No ehkä sillä on jokin propagandinen merkitys. Itse ymmärätäisin tämänkin ”kisan” niin, että tarkoituksena on kävelyn lisääminen eikä merkata niitä km, jotka tulee joka tapauksessa arjessa käveltyä. Tämä on erittäin hyvä ja yksinkertainen pohja seurata omaa harrastekävelyään ”kävelykaudella”.

Tietty, jos olisi työmatkakävelyt tullut merkattua (n. 3km suunta), niin olisihan tuossa muutama kilometri lisää arkpäivälle kertynyt.
T100 kirjoitti 29.07.2021 21:25:
Helteistä huolimatta porukka on kävellyt ahkerasti kautta maan, Nyt on 2 milj km saavutettu, mikä tarkoittaa, että maapallo on kierretty kävellen jo 50 kertaa.
On hienoa, että melkeinpä kaikki Suomen kunnat ovat mukana
Eltsu55 kirjoitti 19.07.2021 11:46:
Minulla on paljon muutakin tekemistä kuin kävely. Kävely on nyt eka sijalla, koska olen kilpailuun osallistunut ja tykkään liikunnasta. Kävelyn yhteydessä voi tehdä muutakin, kuin pelkkää tallustelua. Minä olen kännykameralla ottanut kuvia luonnosta, eläimistä, kasveista ja rakennuksista. Kivoja kohteita tulee vastaan päivittäin. Niistä saan talveksi hyvän koosteen, kun lisään musiikin. Tapaan lenkeilläni myös joitakin ihmisiä, joiden kanssa voi muutamia sanoja vaihdella. Rukoilen kävellessäni kaupunkini puolesta ja erikoisesti uudelle valtuustolle hyviä päätöksiä ja kristillisiä arvoja. Voin myös rukoilla maailmanpoliittisten asioiden puolesta kuin myös oman maan puolesta. Aiheita on hyvin paljon ja sitä kautta pääsen vaikuttamaan omalta osaltani. Minun taivaallisella Isällä on kaikki valta maailmassa. Olen jäänyt kaksi vuotta sitten eläkkeelle, joten aikaa kävelyyn on enemmän kuin työssä käyvällä. Teen kävelyn 4-6 erässä. En ole 20 vuoteen käyttänyt aikaa ryyppäämiseen, jotta sitäkin kautta vapautuu aikaa kävelylle. Television katselu jää kesällä melko vähälle. Perheessäni minun aktiivinen kävely kompensoituu sillä, että rakas vaimoni kävelee rollaattorin avulla. Autan häntä muutoinkin moninaisissa asioissa, joten en pitkiä lenkkejä kerralla kaukaa kotoani pysty tekemään, vaan liikun 3-5 km:n säteellä, vaikka ympyrää.
Onnitteluni parikisan tämän hetkiselle ykköselle! Uskon, että toinen teistä johtaisi tätä yksilösarjaa eli viime vuoden kova kilpakumppanini!
Ymmärrän JHu:ta siltä pohjalta, että tiedän, että kaikista ihmisistä 1-2 % on kverulantteja.
JMKM kirjoitti 18.07.2021 22:28:
Voihan se olla myös työpaikasta kiinni paljonko joku kävelee. Minä kävelen töissä joka päivä noin 10 kilometriä, mutta valitettavasti sisällä joten niitä en saa kilpailukilometreihin kirjata. Eli jos joku kävelee jo töiden takia paljon ulkona niin niitä kilometrejä kertyy helposti paljon.
JHu kirjoitti 18.07.2021 16:09:
2542/72=35. joka päivä tyyppi kävelee vähintään 35 kilometriä. Siis ihan oikeesti, eikö teillä ole muuta tekemistä kuin kävellä
JMKM kirjoitti 05.07.2021 21:00:
Samaa mieltä olen että pitää olla hyvä kivunsietokyky tuossa 24h kävelyssä. Minulla oli viime vuonna 60km täynnä jo vähän vajaa 12h kohdalla, mutta loppujen lopuksi jalkakivut kävivät niin koviksi että 89 kilometriin se lopulta jäi.
Pottonen kirjoitti 27.06.2021 10:30:
Kiitos vaan kanpel!

Perusterve, aktiivi-ikäinen, urheilullinen ihminen pystyy kävelemään 100 km 24 tunnissa, jos haluaa. Tuo on oma vanha vitsini, jossa tärkeä pointti on tuo haluaminen. Ylipitkä suoritus vaatii tietyn kestävyystason, mutta vielä enemmän se on psyyken asia. Pitää olla valmis sietämään mm. kipua, väsymystä ja epätoivoa. Tuohon auttaa se, että on kokemusta asiasta, jolloin pääkoppa pysyy helpommin kasassa.

Eräs asia, joka minua edelleenkin kiehtoo ylipitkissä suorituksissa on se, että ne eivät ole keskenään ihan samanlaisia. Mutta se tapahtui taas, että yöllä elimistö rupesi nukkumaan. Kun aurinko laski, neste ja energia ei tahtonut imeytyä, ei oikeastaan tehnyt mieli tankata mitään. Tamppasin eteenpäin puoliunessa hyvin hidasta vauhtia. Mutta kun aurinko nousi, kävely lähti jälleen kulkemaan.

JHu:n aikaisempaan "Hanki elämä" -kommenttiin toteaisin, että minulla on kyllä elämä. Mm. pojantyttäret sijoittuvat arvoasteikossa paljon korkeammalle kuin urheilusuoritukset, työ tulee nykyisin reilusti alapuolella. Ja vammaluettelo (joka oli tietysti puoliksi vitsi) kertoo myös eletystä elämästä.

Nythän minä jo mietin, pitäisikö yrittää seuraavaksi kävellä 115 - 120 km/24 h. Ultrajuoksutkin olen muuten lopettanut vuosina 2013, 2014, 2015, 2017...

Lähdenkin tästä kävelemään!
kanpel kirjoitti 25.06.2021 19:15:
Kova veto Pottonen!

Itselläni on kokemusta vain reippaat 20 kilometrin lenkeistä ja tuota vauhtia ne menee tosi helposti. Mutta 4-5 vastaavaa lenkkiä putkeen, enpä oikein tiedä miten äijän kävisi.

Joka tapauksessa tsemppiä sulle ja muiilekkin kävelykisasta naatiskelijoille:)
Pottonen kirjoitti 25.06.2021 10:52:
Nyt on kävelty (ja ihan yksin) 100 km/24 h, paitsi että bruttoaika oli 22 h 20 min ja matkaa kertyi 101 km. Omatoimihuoltoon sain sähläilyineen kulumaan liikaa aikaa, liikkeellä olin 18 h 03 min.

Yöllä olin ihan vama, että kävelen täyteen 24 tuntia, mutta ei sitten enää aamulla jostain syystä huvittanutkaan. Vaurioraportti: No ne tavanomaiset eli pientä hiertymää ja pari rakkoa.
HSL Ylläpito kirjoitti 23.06.2021 10:53:
Tämän vuoden kisassa arvomme osallistujien kesken kuukausittain elämyslahjakortteja. Ensimmäiset 100 euron lahjakortit on jo toimitettu kahdelle onnekkaalle. Tsemppiä kisaan!
HSL Ylläpito kirjoitti 23.06.2021 10:50:
Huikea määrä kilometrejä jo käveltynä, aivan mahtavaa! Muistakaahan suojautua auringon poltteelta ja juoda riittävästi! Toivottavasti moni pääsee kesälomalla tutustumaan uusiinkin kävelyreitteihin ja -maisemiin.
JMKM kirjoitti 19.06.2021 13:40:
Minulla on kesäloma tänä vuonna kahdessa osassa joten 24h kävelyni on joskus heinäkuussa. Tarkka päivä ei ole vielä tiedossa. Valitettavasti pian minulla saattaa kävelymäärä vähentyä jos nuo hirmu helteet nyt alkaa. Koirien kanssa ei voi mennä niin kuumassa yhtä pitkiä lenkkejä kuin normaalisti ja ilman koiria ei tule yleensä lähdettyä. Pitää varmaan yrittää pidentää aamu- ja iltalenkkiä miten nyt töiltä ehtii...
Santiago2019 kirjoitti 14.06.2021 06:40:
Olen kolmatta kertaa mukana. Viime vuonna oli samanniminen joukkue kuin tänä vuonna. Kun avaan "Tulokset/2020" ja klikkaan joukkueen nimeä avautuu tämän vuoden (2021) tiedot, Jos avaan ensin "Omat joukkueet" ja etsin sieltä vuoden 2020 joukkueeni niin voin katsoa vuoden 2020 tietoja. Vuonna 2019 oli eriniminen joukkue ja sen tiedot aukeaa molemmilla tavoilla oikein.
Pottonen kirjoitti 12.06.2021 20:51:
Nyt ovat itselläni ne tärkeimmät ajat menossa ajatellen 100 km/24 h-kävelyä. Eli kuluva viikko on ensimmäinen keventelyviikko ja pidin tiistaina jopa välipäivän. Muina päivinä saldot ovat olleet 16 - 22 km, huomenna olisi tarkoitus tampata 25 - 30 km. Ensi viikon torstaina myös 25 - 30 km, muuten jatkuu keventely. Tavoitteenahan on, että jalat olisivat mahdollisimman tuoreet kahden viikon päästä ja pienet vauriot paranneltu.

Onko JMKM jo päättänyt ajankohtaa omalle 24 h kävelylleen?
JHu kirjoitti 12.06.2021 10:08:
Hempati, mä oon sijalla 36. Ikävä kyllä auton käyttöön sillä ei ole ollut merkitystä. Bensaa ja sähköä menee entiseen tapaan.
mk123 kirjoitti 06.06.2021 16:19:
Itse käytän kuntolenkeillä Polarin Vantage tai M400-mittareita.

Arkikävelyistä en mittaa lähikauppamatkaa (pari sataa metriä), mutta pidemmät suoraviivaiset asiointikävelyt kaupungille tai isompaan markettiin lasken mukaan. Lasken noiden mittarittomien kävelyiden pituudet retkikartta.fi-palvelun mittaustoiminnolla kotona, niin tule riittävän asianmukaiset tarkkuudet.

Hyyviä kävelyitä kaikille, oli sitten isot tai pienet matkat tavoitteena! Itse kärkyn sijan 300 takana... nyt on ollut vähän rauhallisempi kävelyviikko, huomisesta lähtien taas lisätään vähän kilometreja.
T100 kirjoitti 05.06.2021 22:55:
Nyt toinen etappi on saavutettu: yhteensä 1 milj km:n paalu on tänään ohitettu.
Kun HSL:n kanssa asetettiin tavoitetta tämän vuoden kisalle eli kävelykm:eille lokakuun loppuun mennessä. Se oli tuo huikea 1 mil km. Nyt se saavutettiin 35 vrk:ssa. Hyvä me!
Pitäisikö nyt tavoite nostaa 5 milj km:iin?
kanpel kirjoitti 05.06.2021 21:50:
Pottonen kuluttaa aikaansa omalla tavallaan, toiset ns. aikuiset ihmiset taas käyttävät päivänsä lyömällä pikkuriikkistä palloa maahan kätkettyihin pikkuriikkisiin reikiin.

Kukin taaplaa tyylillään;)
Pottonen kirjoitti 05.06.2021 21:47:
JHu on selevästi huumormiehhii...
JHu kirjoitti 05.06.2021 21:11:
Pottonen, aivan huikeeta. Siis yli 40 kilsaa per päivä ja jätkä on aivan romuna Tähän voi vain sanoa hanki elämä
Pottonen kirjoitti 05.06.2021 18:08:
Torstaina olin päivän kävelyt kävellyt jo klo 15:00. Mittari ja puhelimen Polar Flow -appi keskustelivatkin yllättäen automaagisesti eli data siirtyi samantien. Tuo on harvinaista, yleisimmin siirrän tiedot illalla piuhan kautta läppäriin. Nokialainen ei jostain syystä halua keskustella mittarin kanssa yhtä usein kuin vanha Samsung teki. Siinä oli sitten hyvä katsoa heti kävelyjen saldot ja mitä Polar Flow:n aktiivisuuspuoli arpoi askelista.

Komea oli lukema eli 40,3 km. Jos tuosta vähennetään sisällä kävellyt 1,3 km (arvio reippaasti yläkanttiin), niin jäljelle jää vielä 39 km. Treenidataa uskoin taas kerran enemmän ja kirjasin 32,6 km. En sinällään ota vieläkään kantaa muiden tekemisiin, kukin mitatkoon kävelynsä omalla tavallaan.

Vaikka olenkin tällä hetkellä yksilösarjassa vasta kolmantena, johdan ikiomaa sarjaa. Vaatimukset: Pojat 60 - 64 v, GPS-mittaus, vähintään toisessa lonkassa tekonivel, ainakin kerran katkennut akillesjänne ja polven eturistiside sekä ainakin kerran murtunut solisluu. Ja jos nuo eivät vielä riitä, lisää kyllä löytyy. Huomaamme, että olen aina ollut terveysliikunnan harrastaja...
Tate21 kirjoitti 05.06.2021 17:49:
Minä kirjaan vain ne kilometrit kun lähden varta vasten lenkille, en kirjaa satunnaisia kauppakävelyjä. Matkat on tarkistettu autolla. (lapissa kartasta) Taidan olla turhan tarkka, onhan tämä leikkimielinen kilpailu.
Rönni65 kirjoitti 05.06.2021 11:51:
Viime vuonna 7200 km sauvakävelyä, käytin sportmakeria.
JHu kirjoitti 04.06.2021 22:03:
Nimimerkki steppari, olen. Mulla kilometrit syntyy Golfista 2-3 kierrosta viikko ja välissä sauvakävely lenkki 6.1 km. No sitten plussat tulee, kun puhelin on taskussa ja kirjaa kävelyä.
JHu kirjoitti 04.06.2021 21:53:
Eriomaista, että keskustellaan. Minusta on muutekin hyvä, että avataan näitä jatkuvasti kymmeniä kilometrejä päivässä kävelijöitä. Eikö ole kanttia olla avoin ja kertoa, miten 900 km tulee kuukaudessa
kanpel kirjoitti 04.06.2021 18:42:
Minulla on aika iso ero siinä miten aktiivisuusranneke kerryttää kilometrejä verrattuna kännykän sportrackeriin.

Kun Sportracker, jonka tulos on varmasti luotettava GPS-seurannan ansiosta näyttää lenkilleni mittaa vaikkapa 15 kilometriä niin tuo aktiivisuusranneke näyttää vastaavaan lenkin pituudeksi yli 20 kilometriä. Luotan tietenkin Sportrackerin lukuihin ja kirjaan ne ylös. Mun aktiivisuusranneke on joku sellainen halpa versio, taitaa olettaa että että liikun yhdellä käden heilautuksella pidempään kuin oikeasti tapahtuu:)
JMKM kirjoitti 04.06.2021 11:13:
Kyllä tämä aktiivisuusranneke kirjaa myös sisällä kävellyt kilometrit mutta juuri sen takia minä tarkistan kävellyt kilometrit ennen kuin menen sisälle (töihin, kauppaan, punttisalille yms) ja pois lähtiessä niin tiedän sitten aina illalla paljonko pitää lopputuloksesta vähentää. Ja mitä kotona kävelyyn tulee niin pienessä yksiössä ei päivän aikana sisällä kävelyä montaa kymmentä metriä voi kertyä, mutta silti pyöristän päivän kilometrit aina alaspäin.
Minä kävelen jo töiden takia paljon sisällä joten minua kiinnostaa tietää myös todellinen kilometrimääräni.
Toukokuussa kertyi ulkona kävelyä 399km mutta todellinen lukemani oli 542km, eli sisällä kävelyä 143km.
HSL Ylläpito 1 kirjoitti 03.06.2021 15:07:
Hei. Kiitos aktiivisesta keskustelusta. Jäken tallaajat oli oma-aloitteisesti adminiin yhteydessä ja katsoimme kuvakaappaukset Polar Flow:sta. Hurjia tuloksia ihan todistetusti.

Mukavaa alkukesää kaikille. Ystävällisin terveisin, Joona / HSL
PIPSA7 kirjoitti 03.06.2021 10:42:
SOPE63: Kyllä se kirjaa kaikki liikkeet. Itsellä käytössä Polarin A370 aktiivisuusranneke. Lenkille lähtiessä laitan minäkin Sport Trackerin päälle tai vaihdan aktiivisuusrannekkeen Polarin M400 sykekelloon (vai miksi sitä nyt kutsutaan).
SOPE63 kirjoitti 02.06.2021 20:47:
Moi! Kirjaako tuo aktiivisuusranneke kaikki kävelyt päivän aikana, jopa sisällä kävelyt?
Minä itse käytän Sports Trackeriä ja laitan sen päälle, kun lähden lenkille, eli sisällä kävelyt eivät tule mukaan.
JMKM kirjoitti 30.05.2021 11:39:
Minulla on käytössä Fit-bit versa 2 aktiivisuus ranneke, ja sen mukaan olen kävellyt tänä vuonna 2232km eli 3 083000 askelta. Eli askelpituus olisi noin 72cm joka on aika vähän 180cm pituiselle miehelle. Kai tuossa rannekkeessa on joku kiihtyvyysmittari tai jotain jolla se määrittelee askeleen pituuden kun esim töissä minä otan normaalia lyhyempiä askelia ja huonoimmillaan minulla on töissä tullut 10 000 askelta ja matkaa kertynyt 5500 metriä.
JHu kirjoitti 30.05.2021 10:33:
Mulla on Huawei mukaan (puhelin taskussa) tullut 1 837 318 askelta tänä vuonna. Mistä kilometrejä syntyy esim. Golf kierros 29.5 Luukissa aikaa meni 3.34.30 matkaa tuli 8.07 kilometriä
JMKM kirjoitti 30.05.2021 10:28:
Päätin siirtää sen ultrakävelyn myöhempään ajankohtaan, mutta sen sijaan sain eilen suoritettua Fit-bitin 700 kerrosta korkeutta päivässä haasteen. Tulihan siinäkin kyllä kerättyä kilometrejä samalla kun siitä kertyi vähän vajaa 40km ylämäki/alamäki/porras-kävelyä. Askelia kertyi mittarin mukaan melkein 60 000kpl mutta ne olivat portaiden kävelyn aikana lyhyitä askelia joten uskon sen pitävän aika tarkasti paikkansa.
Pottonen kirjoitti 29.05.2021 22:13:
Tänään kuului kova ääni ihan kuin olisi mennyt jotain rikki. Ja kyllä, kuukävelyn lisäksi itselläni rikkoutui 1 000 000 askeleen raja kuluvaan kuukauteen. Taitaa parilla muullakin olla jo raja rikottuna.

Polar Flow väittää minun edenneen peräti 888 km, tuo ei pidä paikkaansa.
T100 kirjoitti 29.05.2021 10:33:
Tänään olemme kävelleet yhteensä 800.000 km, eli olemme kävelleet kuuhun ja takaisin (=kuukävely). Tähän meni yksi kuukausi.
Seuraava tavoite on 1 milj.km. Se on sama matka, mitä Moskovassa oleva kävelyryhmä on tavoitellut jo usean vuoden ajan. He ovat päässeet tänään vasta 99.568 km:iin.
Nyt me kuitenkin ryhdymme kävelemään maapallon ympäri, mikä tarkoittaa noin vuorokauden kävelyä eli 40.0075 km per kierros. Saattaa olla, että lokakuun lopussa olemme kiertäneet maapallon 100 kertaa?
kanpel kirjoitti 28.05.2021 18:46:
Tsemppiä myös täältä Pirjolle, Pottoselle, Tallustelijalle, Eltsulle ja kaiklle muillekkin.

Toivottavasti tämä keskustelualusta pysyy tulevaisuudessa VAIN ja ainoastaan toisia kannustavana foorumina. Itse en tosiaankaan lähde arpomaan mikä on mahdollista ja mikä ei toisen tekemänä tuloksena koska me ihmiset ollaan vain niin erilaisia fyysisiltä ominaisuuksiltamme. Jos joku kävelee minua enemmän niin hyväksyn sen mukisematta ja nosta hatun pois päästäni:)
PIPSA7 kirjoitti 28.05.2021 15:14:
Tsemppiä kaikille intokävelijöille, hyvin menee! Itsellä kävelyvauhti n. 5 km/pvä ja olen ihan tyytyväinen siihenkin. Oma suoritukseni yksilösarjassa sivulla 6. :) Oikeasti olen mukana piensarjassa mutta kanssakolleegat ei ole kirjannut sinne mitään joten "esiinnyn" yksilösarjassa kun muilla on nollat taulussa, vielä.
JHu kirjoitti 26.05.2021 21:21:
ELTSU55 olen todella pahoillani, että olen viesteilläni aiheuttanut pahaa mieltä. Anteeksi. Nyt mennään mihin päästään, Tsemppiä kaikille.
Pottonen kirjoitti 25.05.2021 21:56:
Olen mukana tässä kisassa mm., koska lupasin kävellä tulevana kesänä erään herran kanssa 24 tunnissa 100 km. Minulla oli syksyllä vielä maratonprojekti, tyyliin vielä kerran pojat. Tavoite olisi ollut vetäistä mara rennosti 3:45. Tuli sitten sählättyä ja toisen polven sisemmän kierukan takasarvi repesi lisää. Aikani yritin vielä juoksennella, mutta helmikuussa oli pakko myöntää etten pysty. Joten siitä alkoi kävelyprojektini.

Toisin kuin JMKM, minä haluan kävellä 24 h kesällä, niin että yöllä olisi kohtalaisen lämmintä. Olen tehnyt ennenkin useita 24 tunnin suorituksia, juosten (eli oikeammin hölkäten) ja myös Kickbikella. Taitaa muuten minulla olla edelleenkin Kickbiken 24 tunnin epävirallinen SE 50- ja 55-vuotiaissa. Juhannuksena 2015 Alastaron moottoriradalla potkaisin pyöräilijöitten joukossa 321 km. Sain siellä myös arvonimen "Se Kickbike-kahjo". Tuloksen lisäksi tuohon liittyy se, että oikea lonkkanivel oli jo ihan finaalissa, joten kävelyni oli silloin kohtalaisen koomisen näköistä. Sain sitten lonkkaan tekonivelen maaliskuussa 2016.

Jos nyt sattuisin olemaan yksilösarjassa lopussakin kolmantena, niin älä ole huolissasi JHu, kilometrini ovat ihan aitoja. Tai niin aitoja kuin GPS-mittauksella vain saa. Kuvittelin kyllä, että kymppilistalle pääsisi sillä, että kävelee 15 km/vrk ja muutamat ylipitkät päälle. Joten kävelette liikaa! Hupia tämä on minulle, tosin seuraanhan minä, miten Frank-koiralla (sekä Tasamaantallajalla) ja Team Ducklingilla menee.

Jos kävelee lenkin takaperin, niin väheneekö kilometrit? Ylläpidon ei tavitse vastata. Pottonen ei ole siis oikea nimeni (moni kutsuu kyllä minua Pottoseksi) ja joukkuenimi Stargazer tulee tietenkin Rainbow-yhtyeen biisistä.

Loppuun vielä viisaus: Ei ole tärkeää, paljonko me kärkikymmenikössä kävelemme. Paljon tärkeämpiä kilometrejä kävelevät ne kaikki muut.
JMKM kirjoitti 25.05.2021 16:47:
Se on kesäloma nyt ja enemmän aikaa harrastaa kävelyä. Nyt viikonloppuna mikäli ilmat sallii on minun vuosittaisen ultrakävelyn aika. Viime vuonna pääsin 89km/24h, saa nähdä kuinka tänä vuonna sujuu.
PS: Vaikka kyseessä on hyvän mielen kilpailu, niin minä valitettavasti en osaa kisata leikkimielisesti joten olen kisan aikana kävellyt jonkin verran normaalia enemmän sillä pyrin pääsemään työpaikan joukkueen ykköseksi.
HSL Ylläpito 1 kirjoitti 25.05.2021 09:02:
Hei osallistujat,

Haluaisimme muistuttaa, että kyseesssä on hyvän mielen kilpailu, jonka tavoitteena on tuoda kävelyä esiin liikkumismuotona ja ulkoiluharrastuksena. Liikenteen kannalta on jo hyvä saavutus, jos joitakin matkoja tai osia niistä tehdään kävellen ajoneuvon sijasta.

Kilpailussa tärkeintä on haastaa itsensä, joten toivoisimme kommenttipalstalle muita kilpailijoita kohtaan kunnioittavaa ja kannustavaa otetta. Osalla kilpailijoista on mahdollisuus panostaaa kävelyharrastukseen enemmän, joten on ymmärrettävää että kärjessä voi olla kovia tuloksia.

Jokainen vastaa kirjauksistaan itse, emmekä pysty valvomaan työkaluin käveltyjä kilometreja. Olemme tarvittaessa yhteydessä kärkijoukkueisiin jos joitakin kirjauksia on tarpeen tarkentaa. Mukavaa kesää kaikille ja tsemppiä kisaan.

Ystävällisin terveisin, Joona / HSL Ylläpito.
Tallustelija kirjoitti 24.05.2021 19:30:
Hei, Eltsu55, tsemppiä sinulle kovasti! Harmi, että joudut vähentämään kilometrejäsi, toivottavasti kuitenkin pystyt vähän kävelemään. Terveys kuitenkin edellä. Minä olisin kyllä ilomielin toivonut sinulle voittoa, ei sitä tarvi kenellekään antaa. Kävelemällä ne voitot otetaan. Kunnioitan sinua. Tsemppiä vielä kerran jatkoon.
Eltsu55 kirjoitti 24.05.2021 16:19:
Taas jatkuu JHu:n urputukset ja syyttelyt, missä ei ole mitään perää minun kävelyni suhteen. Sadekelit eivät ole estäneet kävelyäni yhtään, eikä niitä päiviä ollut vielä edes kirjattu ennen kuin juuri nyt. Pidän erityisesti pienessä tihkusateessa kävelystä.
Olen sitä mieltä, että jotain rajaa tulisi olla näissä hänen kommenttiensa julkaisukynnyksen ylittämisessä.
Nyt voin teille paheksujille kertoa, että raskaiden kävelyjeni johdosta osittain jouduin perjantain ja lauantain välisenä yönä ambulanssilla matkaamaan Meilahden sairaalaan. Pääsin sieltä juuri kotiin. Minulla todettiin ohimenevä aivoverenkiertohäiriö. Kolmeen päivään en siis ole kävellyt yhtään. Vaikkei yhteyttä kävelyn ja kohtauksen välillä osanneet lääkärit sanoakaan, niin on selvää, että kävelyni tästä eteen päin vähenee.
Toivotan onnea kaikille asiallisille kisailijoille. Parin vuoden ajan tällä palstalla on ollut ihan asiallisia kirjoituksia, mutta yksi mätä omena pilaa koko korin.
Näin ollen sen toisenkin kaverin toive toteutuu, kun hän toivoi, että luovuttaisin voiton jollekin toiselle.
Ugh, olen puhunut.
Neiti kesäheinä kirjoitti 24.05.2021 13:03:
Mä meinasin et laitan kaikki kilometrit mitä toukokuulta on nii ylös tänne, mutta sit huomasin, että sisällä käveltyjä ei lasketa. Mä en siis todellakaa tiiä mitkä niistä ees on sisällä käveltyjä eikä niitä enää voi erotella, niin täytyy sit laskee aina vaan ne, mitä tulee kun käy ihan kävelemässä ja mittaa sen. Harmi sinänsä, kun noissa suurin osa kyllä on iha ulkona käveltyä matkaa.
JHu kirjoitti 23.05.2021 07:14:
Ykkönen (yksilösarjassa) pärjää, siinähän on koko suvun kilometrit. FuULAUSTA
JHu kirjoitti 22.05.2021 21:47:
Nyt Hsl Täysi selvitys, míten tälle ykköselle kilometrit kertyy. Viime viikkona tuli koko suomessa vettä ja tää yksilö (siis kun en tiedä daami vai joku muu) veti edelleen 42/päivä. Tää ykkönen on vuodesta toiseen K..
JHu kirjoitti 22.05.2021 21:33:
yksilö ykkönen on vetänyt edelleen 42 km/päivä, vaikka vettä on tullu koko viikon. Seuraava vaikuttaa paljon jo vois olla totta. Olen pyytänyt, että avoimesti HSL kertoo lopputilanteessa näiden kolmen ensimmäisen tarinan
T100 kirjoitti 16.05.2021 18:07:
Onneksi Olkoon kaikki kävelijät!
Tänään saavuttiin kuuhun, kun käveltyjä kilometrejä on takana 384.400. Nyt palaamme takaisin, mutta mihin sitten kävelemme? 1 miljoona km täyttyy jo muutaman viikon jälkeen.
JHu kirjoitti 13.05.2021 22:50:
Rönni65, ilman muuta käytät aikasi siihen missä olet omimmillasi. Kannustan sinua jatkamaan !
JHu kirjoitti 13.05.2021 22:37:
Kanpel tuo edellinen viestisi 12 km alle kahteen tuntiin, on sama vauhti kuin minulla. eli alle kaksi tarkoittaa n. 6+ km/h.
Nyt kun olen tarpeeksi provosoinut, laskin mihin pääsisin. Jos lopetan muun urheilun (kesällä golf talvella kiekko) ja työn teon (eläkkeelläkin pitää tehdä töitä) ja vähentäen esim. saunailtoja (:)) ja muuta. Nukun 6 tuntia, eli 18 on jäljellä. Jos käytän tästä 8 tuntia kävelyyn pääsen 48 km /VRK. Että sitten joka päivä voi olla haaste. Eli tuo kärki tulos olis helppo saavuttaa, jos elämä on sitä. En aio haastaa.
JHu kirjoitti 13.05.2021 19:53:
Kanpel oot oikeassa en pysty kävelee 50 km joka päivä tai edes viikossa, ei riitä fysiikka ja erityisesti aika. Lada 1200 on tosi kysytty auto, pidä hyvässä kunnossa, se menee heti kaupaksi, jos laitat myyntiin. Yllätä vaimo ja osta Jopo :). Osallistujan auto on aivan oleellinen tieto, kun lasketaan paljonko bensaa ja co2:sta säästyy perheessä. Jos kaikki julkaisivat omat tiedot, tiedettäisiin oikeasti mitä säästyy. Sun kohdalla voi olla hieman haasteellista CO2:n osalta, en löytänyt netistä sille päästölukua. Bensaa menee 8,9 -11,1
kanpel kirjoitti 13.05.2021 19:31:
JHu sinun sipulisi ei selkeästi kestä sitä että joku/jotkut kykenee sellaisiin fyysisisiin suorituksiin joihin omat kykysi eivät riitä. Eli sinulle se mihin et itse kykene on huijausta:)

Itse muuten ajelen Ladalla tyyppiä 1200L ja vaimoni taas hoitaa kulkunsa ruosteisella polkupyörällä. Tärkeä tieto tämäkin eiköstä vaan:)
Rönni65 kirjoitti 13.05.2021 16:58:
Hei JHu, sehän on mun oma asia mihin aikani käytän. Sipuli kyllä kestää ja jalat myös,aion jatkaa samaan malliin.
JHu kirjoitti 13.05.2021 16:42:
Rönni ja Eltsu jos sipuli ei kestä kyseenalaistamista, ihan sama. On vain vaikea käsittää, että joku pystyy käyttämään noin paljon aikaa kävelyyn. Uskotaan, että teidän elämä on pelkkää kävelyä, sen kun jatkatte. Jos tästä kyseenalaistamisesta teillä menee fiilis, sekin ihan sama. voitte poistaa kommentoimasta.
Blummon kirjoitti 13.05.2021 14:37:
Pienikin määrä on hyvä, huonoilla jaloilla voi kerryttää.
Rönni65 kirjoitti 13.05.2021 11:21:
Hei JHu, kyllä minäkin kävelen 40 km joka päivä. viime vuonna tässä kisassa kävelin 60 päivän aikana 2500 km, eli 41 km/päivä.
Eltsukin käveli yli 2500 km. Ole hyvä ja lopeta tuo typerä arvostelu.
Eltsu55 kirjoitti 13.05.2021 09:25:
JHu:n herjat fuulauksesta alkavat mennä turhan pitkälle. Katsoin, että fuulaus tarkoittaa huiputtaa, jekuttaa, vetää höplästä, olla epärehellinen.
Minulla on Polarin kautta vuodesta 2013 lähtien tähän päivään saakka aktiivisuuteni rekisteröitynä. Niitä tietoja olen itse vertaillut ja analysoinut päivittäin. Aktivisuusrannekkeeni olen aika ajoin kalibroinut ja askeleeni pitävät yhtä kilometritolppien ja merkittyjen ratojen suhteen. Uskon että minulta riittää selvästi todistusaineistoa kävelyinnostuksestani oman perheeni, naapureiden, entisten työkavereiden ja muiden ystävien kautta.
Jos kisan järjestäjä haluaa, niin annan täydet valtuudet tulla kävelemään yksi päivä tai vaikkapa viikko kanssani sovittuna aikana.
Kannattaako antaa tuollaisten herjaajien esiintyä palstalla laskemassa fiilistä?
JHu kirjoitti 13.05.2021 06:11:
Kyllähän on aivan fuulausta, että kävelee joka päivä yli 40 km. Kannattaa soittaa Vapaavuorelle, paikka Tokioon kävelylle on varma. Polttoaine ja cO2 on autokohtaisia ja tässä lasketaan jotain keskiarvoa. Esimerkkinä että minun Hybridi BMW X5 kuluttaa bensaa 8,8 l/100 km ja CO2 päästöt 77g/km. Vaimon Mersu c 350e 49g/km ja 5 l/100km
JMKM kirjoitti 12.05.2021 22:20:
Sääli ettei sisällä käveltyjä kilometrejä lasketa mukaan. Minulla tulee töissä kävelyä keskimäärin 45-50km viikossa joka jää nyt kirjaamatta. Vai lasketaanko se ulkona kävelyksi jos hallin liukuovet ovat auki? XD
kanpel kirjoitti 12.05.2021 20:08:
Itse olen nyt kävellyt joka toukokuun päivä noin 12 kilometriä päivittäin, pikkaisen alle kahteen tuntiin menee aina lenkkiin. Töiden päälle alkumetrit saattavat tuntua hieman raskailta mutta kun vauhtiin pääsee niin pari tuntia on lyhyt aika:)

Tuo vauhti millä "Jäken tallaajat" tekee tulosta on mielestäni täysin uskottava. Tosi kovakuntoinen ja äärettömän sitkeä ihminen pystyy varmasti noihin lukemiin. Ja näitähän Suomesta löytyy, hattu pois päästä ja kumarrus Jäkelle...
bookablebird kirjoitti 10.05.2021 00:46:
JHu ja muut joita "Jäken tallaajat", yli 40km/pv keskiarvo loukkaa, muistattehan että tämän on tarkoitus olla leikkimielinen kilpailu ja pieniä palkintoja jaetaan vain sarjojen voittajille sekä arvotaan kaikkien osallistujien kesken(ainakin viime vuonna). Todennäköisesti kaikki joilla oikeasti olisi mahdollisuus voittaa yksilö sarja, tietää että 40km/pv on mahdollista, ja hän voitti myös viime vuonnakin samanlaisella suorituksella. Myös 2019, tämän kilpailun ylläpitäjät ottivat yhteyttä kahteen parhaaseen kilpailijaan joilla oli vastaavan laisia tuloksia ja kummatkin oli ilmeisesti aitoja tuloksia. Itse olen "I need a job" ja olin viime vuoden #9, "Jäken tallaajat" suoritus satuttaa minun egoa, mutta uskon tulosta aidoksi. Ps. Jos Jäken tallaajat lukee tämän: antaisit jonkun muun voittaa tänä vuonna :D
T100 kirjoitti 09.05.2021 10:29:
Hienoa Eltsu55!
Olet kyllä yksi näistä "Sankarikävelijöistä". Terveytensä puolesta kävelijät eivät tarvitse hirmuisia kilometrimääriä. Minä olen läpi elämän käyttänyt 1 h ulkoiluun per päivä. Nyt vanhemmalla iällä se on joko hiihtoa tai kävelyä tai pikemminkin hiipimistä. Siinä kunto pysyy korkealla. Kun ei tähtää enää mihinkään todelliseen kilpailuun, voi nauttia illallakin siitä, että paikat eivät ole kipeänä. MUTTA jokaiselle sopii teemaksi: "Liike on lääke". Tässä HSL:n kivassa kisassa kertyy kilometrejä 5-6 h per päivä, ja niitä on mukava ja helppo merkitä muistiin.
Eltsu55 kirjoitti 09.05.2021 10:08:
Sain ensimmäisen aktiivisuusrannekkeen vuonna 2013. Siitä elpyi kävelyinnostukseni. Vuonna 2015 päätin, että jos Luoja suo, niin kävelen maailman ympäri 8 vuodessa. Sehän tekee 6000 km vuodessa ja 13,7 km päivässä. 2019 innostuin tästä kävelykilometrikisasta. Pääsin yli 20 km vuorokausi keskiarvoon ja olin kisassa 5. Viime syksyn kisa lähti rullaamaan niin hyvin, että innostuin kisaamaan muitakin kuin itseäni vastaan. Pääsin 61 päivässä 2550 km eli 41,8 km päivässä. Nyt alkaa tuntua, että tavoitteeni maailman ympäri kävelystä toteutuu jo seitsemässä vuodessa. 4000 km vaaditaan siihen enää. Tämän kisan piteneminen auttaa sen saavuttamiseksi, jos vain terveys sen sallii. Olen nyt ottanut tasaisesti alkuun 42 km tavoitteena päivää kohden eli maraton. Jaksotan sen päivän neljään vaiheeseen eli vähän yli 10 km jakso. Minulle se tuntuu jo helpolta. Vaikka jalat on illalla setsuuria, niin hyvin levätyn yön jälkeen voi kaiken taas aloittaa uudestaan. Kesällä tulee mittariin 68 minullekin. Pari vuotta sitten jäin eläkkeelle ja 7 1/2 tunnin kävelyllä olen tekevinäni työpäivän. Vaimoni on monisairas, joten en pysty kovin kauaksi kotoa kävelemään.
Lihaskuntoa parantaa minulla se, että minulla on hieronta aina kymmenen päivän välein. Tarkkaan tulee katsottua myös säätiedotukset, vaikkei pikkusade mitään haittaakaan. Tsemppiä kaikille kisailijoille ja terveyttä!
arikiv kirjoitti 09.05.2021 09:33:
Yksilösarjan tulokset ovat vääristyneitä, koska sarjaan on ilmoittautunut esim. neljän hengen tiimejä. Tarjollahan olisi parisarja ja piensarja, jonne useamman henkilön joukkueet kuuluisivat. Tosin osallistuminenhan tässä on tärkeämpää kuin kilpailu.
JHu kirjoitti 09.05.2021 09:08:
Vielä tuohon edelliseen. Juuri tuli ilmoitus, että 17.8 aletaan pelata jääkiekkoa. Olen myös ilmoittautunut ikämiesten kaukalopalloon, toi kiekko alkaa olla 68 vuotiaalle hieman kiireistä.
JHu kirjoitti 09.05.2021 08:57:
Stargazer, peukkuja sulle. On hyvä, että kerrot, miten kilometrit syntyvät. Nyt luovutan eläkeläisenä aikani ei riitä noihin suorituksiin. Minulla aamu lenkki on noin 6 km kaks kolme kertaa viikossa ja golfista tulee 1-2 viikossa n. 8-9 km. Tavoitteena on lenkkeilyllä 1500, viime vuonna n. 1200 km. Jääkiekkoa ei pääse pelaamaan ennen kuin ensi elokuussa, mitenhän tämä kirjattaisiin. Sannan mielestä tärkeänpää on ollut ottaa päiväkännit, kuin pelata lätkää Tämän vuoden oikea luku kävelylle nyt on 471 km.
Pottonen kirjoitti 08.05.2021 20:39:
Minä olen yksilösarjassa ja joukkueeni on Stargazer. Tämän päivän kävelyt: aamulla 10,03 km, päivällä 13,04 km ja illalla 22,45 km, yhteensä pyöristettynä siis 45,5 km. Aikaa meni kaikkiaan 7:01:21. Kilometrien oikeellisuudesta vastaa Polar, en mie. Ja kyllä kilometrien kirjaus onnistui...
JHu kirjoitti 08.05.2021 18:00:
Siis onko yksilösarja, jossa on yksi ihminen? Jos niin, miten sitten yksilöllä voi olla 7 päivän ajalta 295 kilometriä. Yritin syöttää tuon mukaan itselleni 43 kilometriä / päivä ei mene läpi? Nyt ylläpidolta vastauksia.
JHu kirjoitti 07.05.2021 19:52:
Ei pidä loukkaantua, en arvostele, vaan ihmettelin kärkitulosta, miten hienosuoritus. 251 km 6 päivää eli n.42 km päivä, aikaa mennyt 45 tuntia. Eli joka päivä 7 tuntia kävely 6 km/tunnissa tasajaolla laskien. Upea suoritus. Suomen ennätys kävely 50 km n. 3.39.34 vertailun vuoksi.
PIPSA7 kirjoitti 06.05.2021 16:39:
JHu ja Pottonen: Kuten Pottonen totesi, kukin tekee kuten parhaaksi näkee. Säännöissä muistaakseni oli että kaikki ulkona tapahtuva kävely on sallittua kirjata. Eli hyötykävelyt bussipysäkille, työmatkakävelyt ja lenkkeilyt tietenkin. Itse kirjaan luonnollisesti ihan erikseen lenkkikilometrit (Polarin mittarit käytössä) sekä työmatkakävelyt sillä niistä tulee jo muutama kilometri edestakaisin kuljettuna.
HSL Ylläpito kirjoitti 06.05.2021 15:52:
Muutama kysely on tullut, voiko yksi henkilö rekisteröityä ja kirjata koko porukan kilometrit. Niin ei voi tehdä, koska se vääristää kisan tulokset. Jotta Kävelykilometrikisan tulosten kirjaaminen, tilastointi ja tulosvertailu menee oikein, jokaisen kilometrien kerääjän tulee itse rekisteröityä kisaan ja kirjata vain omat kilometrinsä. Kilometrejä voi kirjata hyvin myös jälkikäteen, jos ei joka päivä sitä muista tehdä.
Pottonen kirjoitti 06.05.2021 15:28:
JHu, sinähän saat tehdä niinkuin hyvältä tuntuu. Tuskin kukaan tulee kyselemään jälkeenpäin. Minä merkitsen vain ne kilometrit, mitä Polar Vantage V ilmoittaa kävelytreenin saldoksi. Tänäänhän kertyi 31 km, vielä kun oppisi kävelemään hitaammin...
JHu kirjoitti 06.05.2021 14:22:
siis tänne merkitäänkin kaikki vuorokauden kävelyt ei pelkästään lenkkeilyä. Joten otan jatkossa puhelimen askelmittarin mukaan kävelyt.
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 06.05.2021 07:59:
Hei, Keravan Kertut sekä AndraBrandt! Olisitteko meihin yhteydessä palautelomakkeemme kautta, niin palaamme teille asiaan mahdollisimman pian. Palautelomake löytyy sivuston oikeasta yläkulmasta, oman käyttäjätunnuksenne alta avautuvasta vetovalikosta kohdasta "Ota yhteyttä".
AndraBrandt kirjoitti 06.05.2021 07:43:
Hei, reikoströityin yksilösarjaab, mutta haluaisin liittyä nyt Kulosaari joukkueeseen, miten onnistuu ?
Keravan Kertut kirjoitti 05.05.2021 18:16:
Voisitteko poistaa minut , haluaisin liittyä kimppajoukkoon muuten onnistu
HSL Ylläpito kirjoitti 05.05.2021 15:34:
JHu, ja kaikki muutkin! Meitä jalkaisin liikkuvia on moneksi, on erilaisia elämäntilanteita ja mahdollisuuksia kävelemiselle. Joku käy vaikkapa koiran kanssa monta kertaa päivässä pitkällä lenkillä ja kävelee paljon muitakin matkoja - joku toinen taas kävelee ehkä postilaatikolle tai bussipysäkille ja takaisin. Kaikki kävely on hyväksi, eikä kävelykisassa haluta moittia ketään: ei paljon, eikä vähän käveleviä.
HSL Ylläpito kirjoitti 05.05.2021 15:24:
Hei, olettehan huomanneet, että Kävelykilometrikisassa on nyt uusi palautelomake, jolla voit kisaan kirjautuneena kysyä neuvoa omiin tunnuksiin, joukkueeseen tai muihin ongelmiin liittyen. Lomake on tietoturvallinen tapa välittää tietojasi, joten käytäthän mieluummin sitä, kuin tätä kommentointikanavaa, kiitos! Lomake löytyy käyttäjätunnuksesi alta oikean ylänurkan valikosta "Ota yhteyttä" sekä footerista eli nettisivun alaosan yhteystietopalkista nimellä "Yhteydenottolomake".
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 05.05.2021 08:09:
Hei, possible! Olemme sinuun pian sähköpostitse yhteydessä.
JHu kirjoitti 05.05.2021 05:32:
Katsoin tuloksia yksilö sarjassa. Ensimmäisellä on 167, 7 km neljässä päivässä, tarkoittaa n. 42 km/pv. Aika hyvin vedetty?
Pacius2514 kirjoitti 04.05.2021 22:14:
Olen yhdenhengen joukkue nimeltä Pacius25. Haluan osallistua myös Suomen Ladun Kävelykipinä kisaan.
Kuulin, että se tapahtuu ilmoittamalla joukkueen nimen eteen Kävelykipinä, Pacius25.
Tämä on tekemättä. Voisiko joku muuttaa joukkueeni nimen näin.

Terveisin Markku Järvi
possible kirjoitti 04.05.2021 12:53:
Hei,

Olin liian innokas ja liityin yksilösarjaan. Haluaisin kuitenkin ilmoittaa mielummin oman joukkueen tähän kisaan. Voiko ylläpito nollata tietoni?
Sointu Fränti Fränti kirjoitti 04.05.2021 11:54:
Kyselin jo aiemmin voitteko poistaa meidän molempien tiedot. Näin aloittaisimme ilmoittautunisen alusta.
Joukof
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 04.05.2021 07:41:
Hei, EijaT! Olen sinuun yhteydessä sähköpostitse niin voimme selvitellä asiaa tarkemmin. Terveysliikuntakordinaattori: julistepohja löytyy etusivultamme "Mistä kisassa on kyse?" -otsikon alta.
T100 kirjoitti 03.05.2021 21:08:
Julistepohjan löydätte etusivulta, kun vaan tarkasti luette. Sen voi täyttää tussilla tai ottaa omasta tulostimesta valmiiksi täytettynä. Vaatii tietysti vähän nettiosaamista.
Terveysliikuntakoordinaattori kirjoitti 03.05.2021 16:36:
Heippa! Onko mistä tulostettavissa/ladattavissa niitä sellaisia julistepohjia joihin voi kirjata joukkueen nimen ja koodin ja laittaa seinälle että ihmiset osaa liittyä joukkueeseen?
EijaT kirjoitti 03.05.2021 16:04:
Rekisteröityessä ohjelma herjaa nimestä. Liikaa kirjaimia 32/36 mutta muut ovat jo kirjautuneet samaan joukkueeseen. Miksi en pääse mukaan?
HSL Ylläpito kirjoitti 03.05.2021 07:34:
Tervehdys kaikki Kävelykilometrikisan osallistujat! Kisa käynnistyi vasta pari päivää sitten, ja kilometrejä oli äsken kirjattu jo yli 19 000, hyvä te!
Sarjoihin kuuluminen tapahtuu kisan aikana sen mukaan, kuinka moni joukkueen jäsenistä on kirjannut kilometrejään. Eli jos kahden hengen joukkueesta vain toinen on kirjannut kilometrinsä, joukkue näkyy yksilösarjassa, ja jos taas esim. viiden hengen joukkueesta kaksi on kirjannut kilometrinsä, joukkue näkyy parisarjassa jne.
Käynnissä olevan kisan tulokset näkyvät nyt sekä etusivulla että Tulokset-osiossa. Pyrimme teknisen toimittajamme kanssa korjaamaan mahdollisimman pian tuon ajoittain ilmenevän päivitysvian, se vaikuttaa ikävästi tulosten seurantaan. Kirjaamanne kilometrit kuitenkin tallentuvat palveluun ja muistattehan, että kilometrinsä pääsee kirjaamaan myös jälkikäteen: niitä ei tarvitse heti samana päivänä kirjata. Kävelyintoa!
reetakoo kirjoitti 02.05.2021 19:17:
Vermat, ainakin viime vuonna joukkue oli yksilösarjassa niin kauan, kun vain yksi jäsen on kirjannut kilometrejä. Minäkin kisaan vielä yksilösarjassa, kun tiimitoverini ei ole vielä ehtinyt kirjata kilometrejään. Toki jos molemmat ovat jo kilometritilinsä avanneet, kyse ei ole tästä.
reetakoo kirjoitti 02.05.2021 19:15:
Kiitos, T100! Osasin etsiä tuloksia vain valikosta, josta pyöräilyn kilometrikisan tulokset löytyvät ja jossa kävelykilometrikisankin tulokset viime vuonna olivat. Vanha koira, uudet temput...
Vermat kirjoitti 02.05.2021 16:53:
Ylläpidolle kysymys: olemme ilmoittautuneet parisarjaan mutta tulokset näkyvät yksilösuorituksina, joten voisiko ylläpito tarkistaa, että Vermat on parisarjassa eikä yksittäisinä kisaajina? Kiitos
T100 kirjoitti 02.05.2021 15:49:
Kyllä tulokset löytyvät etusivulta.
reetakoo kirjoitti 02.05.2021 15:39:
Ylläpidolle tiedoksi, että Tulokset-valikossa näkyy vain vuoden 2018, -19 ja -20, muta kuluva vuosi 2021 uupuu.
T100 kirjoitti 02.05.2021 12:13:
Nyt joukkueiden ja km-sivustojen viimeinen päivitys on taphtunut eilen vappupäivän iltana klo 17.09.
Please: odotelkaa rauhassa, kyllä homma jatkuu. Nyt ei muuta kuin kävelemään ja kilometrit muistiin...
Kikka kirjoitti 02.05.2021 12:03:
Hei! Miksi joukkueemme Ottoliini kilometrit ei kirjaudu kisaan. Yksilö kilometrit näkyy joukkue sivulla mutta ei yhteisiä kilometrejä. Joukkueen Sivuilla näkyy yksilösarjan kilometrit jotka on tietenkin nolla.
Lindtar kirjoitti 02.05.2021 11:06:
Hei, perustin joukkueen yksilösarjaan ( Jokivarren reippailija). Kilometrit ei kirjaudu yksilöjoukkueiden tilastoon. Mikä voi olla vikana?
Rönni65 kirjoitti 02.05.2021 10:19:
Hei, perustin parijoukkueen HoSi65,(parini on Tallustelija), mutta kilometrit eivät kirjaudu parijoukkueen tilastoon, kummankin omilla sivuilla ne kuitenkin näkyvät. Joukkue HoSi65 näkyy jostakin syystä yksilösarjassa ilman kilometrejä. voiko tämän korjata jotenkin.
T100 kirjoitti 01.05.2021 21:26:
”Kävelykipinä 2021”:n idea on ollut järjestää kävelytapahtumia kautta maan. Niitä on listoilla pari sataa kpl. Katso sivulta www.kavelykipina.fi.
Nyt koronan vuoksi monet tapahtumat on muutettu reiteiksi, joita voi kulkea pienellä porukalla. Esim. Helsingissä tällainen reitti on Paloheinässä 4.-25.5. Sillä reitillä voi testata oman kävelykuntonsa.
Jousipyssy kirjoitti 01.05.2021 21:16:
Hei! Haluaisin osallistua myös Kävelykipinään, miten se onnistuu? Kilometrikisassa olen jo mukana.
MarsSimo kirjoitti 01.05.2021 20:28:
Hei
Meillä parijoukkue ja näkyy vain toisen suoritus tilastoissa. Omissa tiedoissa kyllä molemmat, mutta vain ensin suorituksensa kirjannut näkyy sarjojen tuloksissa. Onko väärin kirjattu vai perustettu ?
Sointu Fränti Fränti kirjoitti 01.05.2021 11:51:
Pystyytekö poistamaan meidän molempien tiedot niin aloittaisimme ilmoittautumisen alusta
Jouko F
Sointu Fränti Fränti kirjoitti 01.05.2021 11:39:
Hei
IYritän liittyä joukkueeseen Kävelijät 2021, mutta se eihyväksy minua. Ilmoittaa, että olen jo ojoukkueesa. Ilmoittauduin ensin ja vaimoni yritti liittyä siihen, mutta vaimoni ei onnistunut liittyä. Hänen onnistui jotenkin lopulta liittyä tai hän perusti oman joukkueen, mutta minä en pääse liitttymään siihen. Mitä teemme?
Touhu kirjoitti 01.05.2021 09:07:
Hei, kuinka voin poistaa oman joukkueen ja liittyä toiseen
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 30.04.2021 09:59:
Hei, Loruliisa! Olen sinuun sähköpostitse yhteydessä.
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 30.04.2021 08:06:
Hei, PaulaHoo! Ainakaan meidän puoleltamme ei tässä pitäisi olla mitään ongelmia.
Loruliisa kirjoitti 30.04.2021 07:47:
Jos haluaa osallistua myös kävelykipinään eikä hoksannu ilmoittaumisen yhteydessä, voiko muuttaa?
PaulaHoo_2395 kirjoitti 29.04.2021 15:59:
Hei, Oletteko kokeneet, että muodostuu ongelmaksi, jos koodi on kirjoitettu pienillä kirjaimilla?
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 26.04.2021 09:15:
Hei, JohPaj78! Olen sinuun palautejärjestelmämme kautta vielä sinuun sähköpostitse yhteydessä ongelmaanne liittyen, niin jatketaan keskustelua siellä.
JohPaj78 kirjoitti 24.04.2021 14:54:
Hups, meillä joukkueella informaatiokatkos ja nyt on kaksi samannimistä joukkuetta luotu. Miten joukkueen saa poistettua?
HSL Ylläpito kirjoitti 22.04.2021 13:04:
Hei Outiko, myös ns. vanha joukkue tulee ilmoittaa uudestaan tämän vuoden kisaan. Eli luo samanniminen joukkue, jonka olit luonut viime vuoden kisaan, myös tämän vuoden kisaan.
Outiko kirjoitti 22.04.2021 10:34:
Hei! Voiko Kävelykilometrikisa 2020 -joukkueen ilmoittaa suoraan Kävelykilometrikisaan 2021 vai pitääkö perustaa joukkue uudestaan?
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 21.04.2021 08:52:
Hei! Kiitos palautteesta. Olemme nyt lisänneet sivuille julistepohjan, johon on mahdollista lisätä tietoja myös digitaalisesti. Selvitämme myös, olisiko jatkossa sivuille mahdollista saada ohjeita myös englanniksi tai ruotsiksi.
Mono kirjoitti 20.04.2021 18:12:
Joo, huomasin että Kävelykipinästä on englanniksi, mutta ei Kävelykilometrikisasta ohjeita mm., mutta käännämme itse, jotain. Huomasin myös että Julistepohja on vain tulostettavissa paperille, sitä ei voi sellaisenaan käyttää digitaalisena (johon lisätty joukkueen tiedot) omilla netti/FB-sivuilla. Mutta ei sekään mitään haittaa, tehdään itse.
T100 kirjoitti 20.04.2021 10:40:
Tahkon sivuilta eli www.suomenlatu.fi/kavelykipina löytyy tietoa evätkävelyistä sekä ruotsiksi että englanniksi.
Mono kirjoitti 20.04.2021 09:16:
Hei, huomasin juuri että Kävelykilometrikisasta ei löydy mitään tietoon ei ruotsiksi eikä englanniksi. Englanti olisi kiva sillä olemme perustaneet joukkueen asuinalueemme asukkaille ja täällä on paljon vieraskielisiä joiden yhteinen kieli on englanti. Hyvä jos tuo Kilometrikisan julistepohja tulee tännekin ja kolmikielisenä.
HSL Ylläpito 2 kirjoitti 19.04.2021 10:18:
Hei, Mari ja Janne! Kiitos kehityehdotuksesta. Mepä teemme tällaisen julistepohjan myös kävelykilometrikisaan, jotta kisasta infoaminen ja sen markkinoiminen olisi jatkossa nykyistä helpompaa.
Janne Harakka kirjoitti 16.04.2021 21:21:
^tulin etsimään ihan samaa kun MariVR niin voisi markkinoida myös kavelelykilometrikisaa meidän kunnan faceryhmässä.
MariVR kirjoitti 16.04.2021 16:51:
Voisitteko luoda myös kävelykilometrikisaan julistepohjan, jossa omalle joukkueelle on helppo infota joukkueen nimi ja tunnus? Samalla tyylillä kuin kilometrikisassa? :) https://xn--pyrilyvuosi-n8a6u.fi/wp/wp-content/uploads/2021/04/Kesakilometrikisa2021..pdf