Tietoa

Kävelykilometrikisassa kerätään kävelykilometrejä tai -minuutteja

Kilometrikisa on yksilöiden ja joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään ja/tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat joko omaansa tai oman joukkueensa kilometri- ja minuuttisaldoa. Palkintoja arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja kisan loputtua palkitaan kunkin sarjan voittajat. Tärkeintä kisassa on kuitenkin hyvä mieli ja kohonnut kunto!

Kilometrikisa on kaikille osallistujille maksuton ja sen järjestävät HSL ja Traficom. Voit halutessasi antaa kävelykisasta palautetta osoitteessa https://www.hsl.fi/palaute tai puhelimitse soittamalla HSL:n asiakaspalveluun 09 4766 400 (ma-pe 7.30-19, la-su 9.30-17).

Palkinnot

Pääpalkinnot ilmoitetaan kisan päätyttyä. Kilpailun aikana arvotaan lisäksi pieniä palkintoja kaikkien kilometrejä kirjanneiden osallistujien kesken. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Arvonnan säännöt

1. Järjestäjä
HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä, Opastinsilta 6 A, 00520 Helsinki (jäljempänä Järjestäjä).

2. Arvontaan osallistuminen ja osallistumiskelpoisuus
Kävelykilometrikisan palkintojen arvontaan osallistuvat kaikki Kävelykilometrikisaan rekisteröityneet osallistujat, joille kilometrejä tai minuutteja on kertynyt enemmän kuin 0. 

3. Osallistumisaika
Kävelykilometrikisaa käydään touko-lokakuun ajan. Arvontoja tehdään kerran kuussa. Sarjojen parhaat palkitaan kisan päätyttyä.

4. Palkinnot
Kävelykilometrikisan voittajat palkitaan myöhemmin ilmoitettavilla palkinnoilla. Myös toiseksi ja kolmanneksi tulleet joukkueet palkitaan pienillä palkinnoilla. Lisäksi kaikkien kilometrejä kirjanneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja kerran kuussa. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

5. Voittajille ilmoittaminen ja palkinnon vastaanottamien
Järjestäjä on yhteydessä voittajiin henkilökohtaisesti palkintojen toimittamiseksi. Järjestäjällä on oikeus tiedottaa arvonnan voittajien nimimerkki ja joukkue Kävelykilometrikisa-sivustolla. Järjestäjällä on oikeus poistaa arvonnasta sellaiset osallistujat, jotka pyrkivät väärinkäyttämään arvontaa tulosten tai arpajaistodennäköisyyksien muuttamiseksi.

6. Järjestäjän vastuu
Palkinnon voittaja vapauttaa Järjestäjän kaikesta vastuusta ja kustannuksista, jotka voivat aiheutua osallistumisesta arvontaan tai palkinnon vastaanottamisesta tai sen käyttämisestä. Tämä vastuuvapaus ei kuitenkaan heikennä kuluttajalle kuluttajansuojalain nojalla kuuluvia oikeuksia. Järjestäjän vastuu osanottajia kohtaan rajoittuu arvonnan kohteena olevan palkinnon määrään ja arvoon.

Järjestäjä maksaa lakisääteisen arpajaisveron näissä säännöissä mainituista palkinnoista. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai toiseksi tuotteeksi. Osallistumalla arvontaan osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä ja Järjestäjän päätöksiä. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin ilmoittamalla niistä kyselyn yhteydessä julkaistuissa säännöissä.

 

-------------------------------

Vuoden 2020 tulokset (kisan ajankohta syys-lokakuu)

Kävelykilometrikisaan koronavuonna 2020 osallistui 547 joukkuetta ja 2 583 kävelijää. Kilometrejä kertyi 513 052 eli lähes 13 kierrosta maapallon ympäri.

Yksilösarjan voittajalle Jäken tallaajille kilometrejä kertyi huikea määrä, 2 555. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Rentoivetoi, jonka kahden hengen joukkue käveli keskimäärin 783 kilometriä per kävelijä. Yhteensä he kävelivät 1 566 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Edellisvuosien tapaan voittajaksi käveli Pokemon Go Seniorit, jonka 55-henkiselle joukkueelle kertyi 22 373 kilometriä, keskimäärin 407 kilometriä osallistujaa kohti.

Palkinnoksi voittajajoukkueet saavat HSL:n lahjoittamat urheiluliikkeen lahjakortit: suursarjan voittajajoukkueen lahjakortin arvo on 80 euroa, piensarjan voittajajoukkueen 60 euroa ja yksilösarjan voittajan 40 euroa. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet joukkueet palkittiin Traficomin lahjoittamilla heijastinpipoilla. Palkinnot on toimitettu joukkueiden kapteeneille.

Epävirallisen kuntasarjan voittajaksi selviytyi Ruokolahti.

Kiitos kaikille kisaajille ja onnea voittajille! Tulettehan mukaan taas ensi kerralla!

-------------------------------

Vuoden 2019 tulokset (kisan ajankohta elo-syyskuu)

Kävelykilometrikisaan vuonna 2019 osallistui 1 348 joukkuetta ja 4 005 kävelijää. Kilometrejä kertyi 617 646 eli yli 15 kierrosta maapallon ympäri.

Yksilösarjan voittajalle Mothylille kilometrejä kertyi huikea määrä, 2 045. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Hjykopet, jonka yhdeksän hengen joukkueessa kukin jäsen käveli keskimäärin 495 kilometriä. Yhteensä he kävelivät 4 456 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Sarjan voitti sama joukkue kuin viime vuonna, eli Pokemon Go Seniorit, jonka 106-henkiselle joukkueelle kertyi 32 764 kilometriä, keskimäärin 309 kilometriä osallistujaa kohti.

Palkinnoksi voittajajoukkueet saivat urheiluliikkeen lahjakortit: suursarjan voittajajoukkueen lahjakortin arvo on 99 euroa, piensarjan voittajajoukkueen 66 euroa ja yksilösarjan voittajan 55 euroa. Lisäksi kunkin sarjan toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkittiin heijastinpipoilla. Palkinnot on toimitettu joukkueiden kapteeneille.

Epävirallisen kuntasarjan selvä voittaja oli Sulkava.

-----------------------------------

Vuoden 2018 tulokset (kisan ajankohta elokuu)

Kisassa oli mukana 665 joukkuetta ja yli 2 700 kävelijää. Kilometrejä kertyi yhteensä lähes 280 000 eli jokainen osallistuja käveli keskimäärin noin sata kilometriä.

Kiitos kaikille osallistujille! Tässä kisassa paras palkinto on kävelyn tuoma hyvinvointi. Onnea siis kaikille kävelijöille!

Lisäksi arvoimme joka viikko leffalippuja kaikkien osallistujien kesken. Liput on toimitettu voittajille.

Pääpalkinnot kussakin sarjassa voittivat:

Yksilösarja: Naqouran tallaaja, 523 km - palkinto 50 euron lahjakortti Stadium-urheiluliikkeeseen

Piensarja: Montun kiertäjät (5 osallistujaa), 1 575,7 km, 315,1 km per osallistuja - joukkuepalkinto 50 euron lahjakortti Stadium-urheiluliikkeeseen

Suursarja: Pokemon Go Seniorit (44 osallistujaa), 7 758 km, 176,3 km per osallistuja - joukkuepalkinto 90 euron lahjakortti Stadium-urheiluliikkeeseen

Palkinnot on toimitettu joukkueiden kapteeneille.

Epävirallisen kuntasarjan voittajaksi tuli Kerava.

Kävely